Yhteystiedot


Tavoitat minut sähköpostilla osoitteesta:
teemu.niva (at) pp.inet.fi
Puhelimitse numerosta:
040 - 415 76 79
tai voit ottaa yhteyttä alla olevalla linkillä:
Ota yhteyttä
Myös Facebook-sivut on käytössä

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:157556 kpl

Blogin arkisto

Uusimmat kommentit

139. Terrafame ja "rupelipäät"Teemu Niva  13.11.2016 19:27
139. Terrafame ja "rupelipäät"JK  13.11.2016 17:25
135. Valtuuston kokous ja aloiteAnkka  26.10.2015 18:57

152. Kaatuuko hallitus?

Maanantai 12.6.2017 - Teemu Niva

Tyrmistynyt, se kuvaa ehkä parhaiten tämän hetkisiä tuntojani valtakunnan politiikasta tällä hetkellä. Voiko todellakin olla niin, että hallitus voi tosiaan kaatua yhteen henkilöön?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: JHA valinta puheenjohtajaksi, Perussuomalaiset, Kepu pettää aina

151. Valtuuston kokoukset 29.5. ja 5.6.2017

Tiistai 6.6.2017 - Teemu Niva

Kajaste! Olipahan soppa taas kerrakseen.  Täytyy kyllä sanoa, että tämän tiimoilta moni paiskinut kyllä täydet päivät töitä. Sillä erotuksella tosin, että toisille jäi känsät ja toisille rahat.

Kun tätä veivattiin nyt ensimmäisen kerran vaalien jälkeen, niin puheenvuorot olivat vielä suhteellisen kiukkuisia ja vastauksia penättiin. Tosin vastauksia ei oikein saatu, että miksi näin kävi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kajaste, Talouden osavuosikatsaus, Valtuustoaloite Terrorismin huomioiminen, seksuaalirikokset

150. Ei koske natseja

Sunnuntai 11.12.2016 - Teemu Niva

Natsismi tai uusnatsismi on aihe mihin moni ei halua koskea pitkällä tikullakaan. Tämä on sangen ymmärrettävää, sillä kukapa haluaisi itselleen turhaan leimakirveen osumaa.

Mutta jos kukaan ei halua koskea aiheeseen, niin vaarana on myös asian yksipuolinen käsittely, jossa on myös omat isot riskinsä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perustuslaillinen mielenosoitusoikeus

149. Vahva tahto

Sunnuntai 4.12.2016 - Teemu Niva

Tilattuani Kainuun Sanomat vaihteeksi, silmiini osui Seppo Turusen kolumni ”Puolustetaan toki, mutta ketä tai mitä?”, jossa käsiteltiin Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselyn tulosta maanpuolustustahdosta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanpuolustustahto, kotikasvatus, yhteiskunta

148. Tolkun ihmiset?

Maanantai 21.11.2016 - Teemu Niva

Ehkä hieman erilainen ja ei välttämättä edes kovin poliittinen otsikko. Tarkoitus olikin taivastella tällä kertaa tätä maailman menoa. Ongelmana lienee vain se, että mistä tätä alkaisi purkaa? Olisiko Terrafame hyvä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Käytöstavat, de-evoluutio

147. Valtuustonkokous 7.11.2016

Torstai 10.11.2016 - Teemu Niva

Tämän kertainen valtuustonkokous oli hieman erilainen, koska kokous lähetettiin nettiin suorana. Ja mikäli merkit paikkansa pitää, niin siitä tulee pysyvä käytäntö.

Itse kokous löytyy Kajaanin kaupungin sivulta (http://www.kajaani.fi/fi/tiedote/kajaanin-kaupunginvaltuusto-verkossa) ja on kokouksen jälkeen katseltavissa vielä 30 päivää.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ponttoonisilta, suora lähetys, yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistövero

146. Kuulumisia

Lauantai 29.10.2016 - Teemu Niva

Uskon, että osa on ihmetellyt blogin pitkää hiljaiseloa. Osa on ehkä ehtinyt ajatella, jotta olen lopettelemassa poliittista vaikuttamista.  Tai osa on ajatellut, jotta allekirjoittanut olisi pelattu ulos kaikessa hiljaisuudessa. Politiikassa kun näyttää olevan hieman kaikki mahdollista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuulumisia

145. Katupartiot, tarvetta vai ei?

Tiistai 12.1.2016 - Teemu Niva

Viime aikojen kuumin puheenaihe lienee katupartiot. Jokaisella lienee jonkinlainen mielipide asiasta. Osa toivottaa partiot tervetulleena ja toiset puolestaan ovat valmiita kieltämään koko ajatuksen.

Mutta onko asia kuitenkaan niin yksinkertainen kuin annetaan ymmärtää?

Sitä se ei todellakaan ole.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Katupartiot, yöpyövelit, poliisien määrä per asukas

144. Valtuuston (talousarvio)kokous 7.12.2015

Perjantai 11.12.2015 - Teemu Niva

Aivan aluksi täytyy myöntää, että talousarviokokous näkyy olevan aina hieman omanlaisensa projekti. Esityslistalla riittää yleensä kokoa ja näköä, sekä kokouksessa käytetään yleensä runsaahkosti puheenvuoroja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Talousarvio 2016, maahanmuuttaja ponsi, valtuustoaloite majoituksesta

143. Propagandaa

Maanantai 30.11.2015 - Teemu Niva

kuulut_kotirintamaan.jpgMaanantai-aamu ja viikon aloitus. Jälleen käsillä on siis yksi ihan tavallinen arkipäivä. Otsikko kuitenkin on ehkä hieman poikkeava.

Törmätäänkö nykyään enää propagandaan, osataanko sitä käsitellä ja kuinka siihen vastataan. Lyhyet ja ytimekkäät vastaukset ovat: kyllä, vaihtelevasti ja vaihtelevasti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: daesh, kylpyankka, rubber duck, propaganda

142. Ei raiskauksia saa arvostella

Perjantai 27.11.2015 - Teemu Niva

Viimeaikaisia uutisia en olisi halunnut lukea. Uutisia, jotka kertovat nuorten tyttöjen joutuneen seksuaalisen väkivallan uhriksi. Valitettavasti tämä ei tullut yllätyksenä ainakaan allekirjoittaneelle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raiskaus, Kempele Pietarsaari Raisio, raiskaus murha ja tuhopoltto, Jori Eskolin

141. Islam on viaton! Islam on syytön!

Keskiviikko 18.11.2015 - Teemu Niva

Pariisin iskujen myötä olen saanut lukea otsikon mukaisia toteamuksia islamista. Hyvin monet lähteet korostavat, että islam on rauhan uskonto. Sekä sitä, että islamilla ei ole mitään tekemistä terroritekojen kanssa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Terrorismi, radikaali islam, isis, Raimo Viirret, Kainuun Sanomat

140. Pariisin terrori-iskut

Lauantai 14.11.2015 - Teemu Niva

Perjantai 13. päivä marraskuuta 2015 tulee jäämään omalla surullisella tavalla eurooppalaiseen historiaan. Kyseisenä päivänä terroristit iskivät useaan kohteeseen Pariisissa. Kuolleet sekä haavoittuneet lasketaan sadoissa. Osaltani mitä syvimmät osanottoni omaisille kuin koko Ranskalle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pariisin terrori-iskut,

139. Terrafame ja "rupelipäät"

Torstai 12.11.2015 - Teemu Niva

On muutama asia mistä media tuntuu kirjoittelevan säännöllisen epäsäännöllisesti. Ensimmäinen esimerkki on ”Talvi yllätti autoilijat” ja toinen on Terrafamen / Talvivaaran vedet. Milloin niitä on liikaa, liian likaisia tai molempia. Yleensä molempia.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Terrafame, Talvivaara, vedenpuhdistus, sulfaatin poisto

138. Irti eurosta?

Torstai 15.10.2015 - Teemu Niva

Euro, tuo onnen ja auvon tae, Suomen vaurauden luoja. Vai onko asia sittenkään niin? Euroa puolustetaan ja vastustetaan, mutta miksi? Mitkä ovat ne perusteet näkökannoille?

Kainuun Sanomien Yläkertakirjoituksessa Raimo Viirret otti asiaan kantaa otsikolla ” Devalvaation mieletön kaipuu”.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Irti eurosta, Suomi ei devalvoi, inflaation torjunta, deflaation torjunta, viennin elpyminen, työttömyyden lasku

137. Kriisipalaverin paikka?

Perjantai 9.10.2015 - Teemu Niva

Täytyy myöntää, jotta kuluva viikko on ollut suhteellisen media rikas viikko. Tällä siis viittaan Sebastianin aloitteeseen kutsua koolle yhteiskokousta ja gallupeihin.

Molemmat herättää taatusti tunteita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rajat kiinni, palautussopimus Irakiin, Yle gallup 10/2015, kustannuskilpailukykyhyppy

136. Perusteltu mielipide ja satunnaisia hajatelmia

Perjantai 2.10.2015 - Teemu Niva

Tämän kertaisen kirjoituksen aloittaminen otti ehkä enemmän aikaa ja työtä mitä tavallisesti. Päällimmäisenä oli ajatus, että mistä tätä lähtee purkamaan, mitä voi kertoa ja mitä ei. Mitkä ovat motiivit, mikä ajaa eteenpäin ja mikä aiheuttaa huolta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yrjö Puurunen, Tiina Palovuori, Maahanmuuttajat rikoksen uhreina ja tekijöinä, Holmlundit ja bisnestä pakolaisilla, SPR vuosikertomukset

135. Valtuuston kokous ja aloite

Maanantai 21.9.2015 klo 21:22 - Teemu Niva

Tämän kertaisella valtuuston kokouksen listalla ei ollut isoja asioita päätettävänä. Iltakouluna oli taas vaihteeksi tietoiskua uuden sairaalan etenemisestä.

Kokouksen päätteeksi jätin kuitenkin oheisen valtuustoaloitteen, valtuustoaloite majoituksen ja tilapäismajoituksen turvallisuudesta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: turvapaikanhakijoiden majoitus, turvapaikanhakijoiden tilapäismajoitus, rakennuksen käytön olennainen muutos, rakennuslupa

134. Minimi vai maksimi?

Keskiviikko 16.9.2015 - Teemu Niva

SAK Kainuun ammatillisen paikallisjärjestön pj. Jouni Lämpsä kirjoitti 16.9. julkaistussa Kainuun Sanomissa, jotta järjestö tuomitsee Sipilän hallituksen pakottavan lainsäädännön.

Perusteluina oli, jotta lainsäädännöllä määrättäisiin ns. ”maksimit” siitä mitä työntekijöille voidaan maksaa. Kirjoituksessa myös korostettiin, että lait ovat tällä hetkellä heikomman, eli työntekijän, suojaksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perjantai 18.9., mielenilmaus, yleislakko, SAK, AKT

133. Vastarintaa Jyväskylässä

Tiistai 4.8.2015 klo 13:59 - Teemu Niva

riemurasia-jkyla_p.jpgAjattelin ensin, etten ota blogissani kantaa Jyväskylän tapahtuneeseen. Mustetta on nimittäin kulutettu mielestäni asiaan jo aivan liian paljon. Surullisinta on kuitenkin ollut nähdä median alennustila jälleen kerran. Jotain on pahasti väärin, jos huumorisivusto pystyy parempaan uutisointiin ja asian tiivistykseen, kuin esimerkiksi verovaroin toimiva YLE.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyväskylän mellakka, kansallinen vastarinta, kainuun sanomat, median rappio

Vanhemmat kirjoitukset »