Yhteystiedot


Tavoitat minut sähköpostilla osoitteesta:
teemu.niva (at) pp.inet.fi
Puhelimitse numerosta:
040 - 415 76 79
tai voit ottaa yhteyttä alla olevalla linkillä:
Ota yhteyttä
Myös Facebook-sivut on käytössä

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:170906 kpl

Blogin arkisto

Uusimmat kommentit

139. Terrafame ja "rupelipäät"Teemu Niva  13.11.2016 19:27
139. Terrafame ja "rupelipäät"JK  13.11.2016 17:25
135. Valtuuston kokous ja aloiteAnkka  26.10.2015 18:57

152. Kaatuuko hallitus?

Maanantai 12.6.2017 - Teemu Niva


Tyrmistynyt, se kuvaa ehkä parhaiten tämän hetkisiä tuntojani valtakunnan politiikasta tällä hetkellä. Voiko todellakin olla niin, että hallitus voi tosiaan kaatua yhteen henkilöön?

Kun perussuomalaiset valitsivat uuden puheenjohtajan puolueelle Jyväskylässä, niin tuskin kovin moni edes arvasi millainen ruletti siitä lähtee liikkeelle. Jussi Halla-ahon valinnasta ei mennyt kahta vuorokauttakaan, kun pääministeri Sipilä pohtii julkisuudessa hallituksen kaatamista (Pääministeri Sipilä: Todennäköisesti pyydän hallituksen eroa presidentiltä - voi tulla vaikeat hallitusneuvottelut).

Päätöksen nopeus puolestaan kertoo karua kieltään. Tätä oli valmisteltu ennakkoon ja tehty päätökset valmiiksi tällaisten henkilövalintojen varalta.

Kun tiedotustilaisuudessa kerrotaan syiksi arvopohja, luottamus ja ministeri valinnat, niin kerrotaan vain tekosyitä (Sipilä: Näihin tekijöihin hallitus on kaatumassa - arvopohja, johtamistapa, ministerit).

Mistä moinen johtopäätös? Siitä, koska Perussuomalaisille olisi riittänyt nykyinenkin hallitusohjelma ja sen tarkempi noudattaminen (Halla-aho Facebookissa: "Tein selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapolitiikka riittävät"). Toisin sanoen, Keskustalla ja Kokoomuksella ei siis ole ollut aikomustakaan noudattaa sovittuja asioita.

Kepu pettää aina! Se pätee siis tässäkin.

Tällainen ratkaisu aiheuttaa aikamoisia ongelmia, kun ottaa huomioon vasta käydyt kuntavaalit. Koska kunnallispolitiikkaa ei tehdä hallitus-oppositio akselilla vaan yhteistyössä ja luottamuksella, niin tämä ei voi olla näkymättä myöskään kunnallispolitiikassa.

Itse puolestaan koen todella vaaralliseksi tämän tien, jolle ollaan lähdössä. Perussuomalaiset valitsivat puolueensa johtohenkilöt suoraa demokratiaa noudattaen. Tulos on selvä ja pulinat pois.  Muutoksia tuli, koska kenttä ei ole ollut tyytyväinen tuloksiin. Politiikkaan siis vaikutettiin politiikalla ja mukana olemisella.

Nyt Keskusta ja Kokoomus lähettävät todella vaarallisen viestin. Koska henkilövalinnat eivät miellytä eikä Perussuomalaisilla ole keskustalaisia tahi kokoomuslaisia arvoja, niin politiikkaan ei voi vaikuttaa politiikalla eikä mukana olemisella.

Miksi Perussuomalaisten olisi pitänyt valita Keskustaa ja Kokoomusta miellyttävä henkilö? Eikö Perussuomalaiset rp saa valita itse omia henkilöitään?

Hienolla nimellä puhuttaessa puhutaan ”Cordon sanitaire”-politiikasta. Tavallinen kansa puhuu eristämisestä ja karanteenista. Mikäli politiikkaan ei voi vaikuttaa politiikalla, niin tavalliselle kansalle ei jää hirveästi tämän jälkeen vaihtoehtoja vaikuttamiskeinoiksi.

Muuttuneessa ja epävakaassa maailmassa kaikki kansan yhtenäisyyttä nakertavat tekijät ovat todella vaarallisia. Mitä vakaampi valtio meillä, niin sitä immuunimpia olemme ulkopuoliselle vaikuttamiselle.

Miksi Keskusta ja Kokoomus uhraavat kansallisen yhtenäisyyden ja vaarantaa valtion turvallisuuden hajottamalla hallituksen?

Sisäpoliittisena asiana hallituksen hajoaminen on myös hyvin huono asia. Tämä vaarantaa tai jopa kaataa kokonaan maakunnallisen uudistuksen ja sote-uudistuksen. On käsittämätöntä, jotta SoTe uudistus kaadettaisiin jälleen monen vuoden jauhamisen jälleen.

Asian (Halla-ahon torppaaminen) tärkeys vain korostuu, kun miettii miten tärkeitä asioita Keskusta ja Kokoomus ovat valmiita riskeeraamaan. Keskustallehan maakunta uudistus on erittäin tärkeä, koska se käytännössä betonoisi kepun vallan maakunnissa ja tätä kautta takaa keskustalle tuloja.

Kokoomukselle puolestaan sote uudistuksen valinnanvapaus on ollut kärkiteemoja. Sote uudistuksen kaatuessa Kokoomus todennäköisesti menettäisi ajamansa valinnan vapauden.

Kokonaiskuvana tilanne on lohduton. Mistä kansa voi rakentaa luottamusta poliitikkoihin, jos oman edun tavoittelu ja omat inhot estävät tekemästä kansaa hyödyttäviä ratkaisuja.

”Olisit päässyt ajoissa hoitoon, jos sote uudistus olisi toteutunut”.

Mitä enemmän asiaa miettii, niin sitä hullummalta tämä tuntuu.

Mikäli tätä blogikirjoitusta lukee joku muukin kuin Perussuomalaisten jäsen, niin uskon että ajattelet Halla-ahon tai muiden saamia tuomioita. Mitäs sitten? Asioita on sanottu ja tehtyä ei saa tekemättömäksi. Mutta näistä tulleet tuomiot on kärsitty ja näin ollen teko yhteiskunnalle sovitettu. Pitäisikö siis kysyä, että sovelletaanko perussuomalaisiin erilaista moraalia kuin muihin?

No, kävi niin tai näin, niin taidamme jäädä odottamaan maailmanloppua.

JHA-dino.jpg

Avainsanat: JHA valinta puheenjohtajaksi, Perussuomalaiset, Kepu pettää aina


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini